aftensmad der gør glad

sund gulerodskage

phonto-9Torsdag er fridag for mig, fordi jeg ikke har undervisning. Derfor bruger jeg altid mine torsdage på at gøre rent, rydde op, lave lektier eller bare hygge mig. Nogle gange ser jeg også nogle afsnit af den serie jeg følger, men lige pt. har jeg ikke gang i en serie. Det skyldes travlhed her inden læseferie fra studiet, som jo betyder at eksaminerne er lige rundt om hjørnet. Der er lige knap en måned til, at den første skal afleveres, så det begynder at spidse en smule til. Men jeg er faktisk en meget rolig person med hensyn til eksaminer og tager ofte en dag af gangen. På den måde undgår jeg at stresse mig selv, for det er der ikke rigtig nogen god grund til. Jeg har jo klaret mig rigtig fint indtil videre ved bare at tage en eksamen af gangen og slappe af omkring det at have eksamen. Det er dejligt, at det ikke er noget jeg kan flippe helt ud over, som andre mennesker gør. Idag fik jeg så lyst til at bage en kage. Jeg tænkte jeg at ville overraske min søde veninde fra studiet imorgen med et stykke kage, fordi fredagen godt kan være en smule hård engang imellem. Men også fordi vi er gode til at hjælpe hinanden og vi har stort siden studiestart hjulpet hinanden med alle  de svære ting vi har skulle igennem på universitet. Det er rart med en veninde på studiet, som man kan sparre med og arbejde rigtig godt sammen med. Det skal hun have et stort TAK for. En anden god grund til at bage kage er, at vi møder kl. 08.00 og har forelæsning i samme fag frem til kl. 12.00.

Derfor bagte jeg denne lækre, sunde gulerodskage, som smager helt fantastisk (jeg var nødt til at prøvesmage!!). Den er gluten og næsten sukkerfri, hvilket jo gør den mere ‘sund’ at spise taget i betragtning af, at kage aldrig bliver helt sund. Men jeg håber på, at kagen kan få os igennem dagen imorgen og så give os en god start på weekenden! Opskriften er fundet på thefoodclub bloggen, men jeg har selvfølgelig rettet den til så den passede til det jeg havde i skabet. 🙂

Fremgangsmåde
4,5 dl mandelmel (200 gram mandler blendet helt fint)
2 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
3 æg
3 groft revet gulerødder
1 håndfuld hakkede hasselnødder
2 spsk kokosolie
4 spsk brun farin
(her bruges der i original opskriften kokokssukker).

Bland mandelmelet sammen med bagepulver, kanel og salt i en skål.
Gulerødder og hasselnødder rives og hakkes groft.
Æg, olie og brun farin røres godt sammen, jeg piskede det så æggemassen blev en smule luftig. Æggemassen og melmassen røres godt sammen, og herefter tilsættes hakkede nødder og gulerødder. Når dejen er en ensartet masse hældes den i en springform/tærteform. Bag kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 40 min.

Frosting
1 pakke flødeost
3 spsk skyr
3 tsk honning
Vaniljesukker efter smag

Ingredienser røres godt sammen og når kagen er kold smøres frostingen ud på.
Opbevares i køleskabet, så den er kold ved servering. 🙂

MUMS!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

aftensmad der gør glad