et tip til sukkertrangen

aftensmad der gør glad

phonto-6

Her kommer der en opskrift på lækker og nem salat, som passer til det meste. Det er en god og mættende salat, fordi den består af broccoli, som jo er en af de grove, gode grøntsager med masser af fibre (3-4 gram pr. 100 gram). Det kan også hjælpe med at forebygge kræft, og som om det ikke er nok, så er der også et højt indhold af C-vitamin i denne skønne grøntsag. Så det er bare med at spise noget broccoli 😉 Det her er sund udgave af den klassiske broccolisalat, så den kan man spise med god samvittighed, da mayonnaisen, som mange normalt bruger, er skiftet ud med et noget sundere alternativ. Der er ligeledes brugt kalkunbacon istedet for almindelig bacon for at hæve sundheden. Desuden er det meningen, at der skal pinjekerner i, men da jeg så hvad en lille bitte pose pinjekerne koster tænkte jeg ‘ellers tak’ og valgte at hakke hasselnødder fint og riste dem på en pande, hvilket fungerede fint. Jeg brugte et helt broccolihoved og det gav en stor skål, men hvis man er mere end to ville det ikke række helt. Min kæreste og jeg spiste det hele og jeg havde ellers håbet på, at der ville være rester til madpakke, for der ville den også være lækker at have med. Igen fordi den bare mætter godt!

Fremgangsmåde:
1 broccoli
1 finthakket løg
1 god håndfuld rosiner
1 pakke kalkunbacon
hakkede ristede hasselnødder

Broccolien skæres ud i små buketter og resten af ingredienser blandes rundt med broccolien.

Dressing:
1,5 dl creme fraiche
3 spsk honning
2 spsk balsamico
salt & peber

Justér selv med de forskellige ingredienser hvor sød/sur du vil have dressingen.
Angivelserne ovenover er cirka, og jeg justerede også lidt undervejs.
Men røres godt rundt så honningen er opløst osv.

Dressingen vendes i og salaten røres godt rundt.

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

et tip til sukkertrangen