Boller i karry ala Bitz
Denne opskrift har jeg lavet ud fra Christian Bitz’ version af boller i karry, der er dog i min version nogle afvigelser, da nogle af de ingredienser som man skal bruge i den originale ikke er nogle jeg ellers ville komme til at bruge, så som laurbærblade.
Kødboller kræver følgende ingredienser:
500 gram magert svinekød
1 finthakket løg
1,5 dl havregryn
2 æg
1,5 dl mælk
Råsyltet kål
1 stk spidskål som skæres i fine, tynde strimler
1 halv citron
En smule hakket dild og persille
Akaciehonning (ca. 2 spsk)
0,5 dl honning.
En håndfuld hakkede, ristede mandler
Skyr med karry og friske urter
2 dl skyr
Hakket dild, purløg, persille (jo mere jo bedre)
1 spsk sennep (mild dijon)
1 halv citron
2 spsk. karry
Start med at bland farsen med havregryn og de finthakkede løg. Derefter tilsættes mælken og æggene. Hvis farsen virker tynd tilsættes der flere havregryn. Tilsæt salt og peber. Herefter fyldes en gryde med vand. Form kødbollerne og lad dem simre i en gryde med salt. Vandet skal koge, men ikke buldrer. Man ved at bollerne er færdige når de kommer op til overfladen. For at give dem lidt farve (man spiser jo også med øjnene) kan man sætte dem i ovnen ved 180 grader indtil de er blevet en smule gyldne (tager ca. 15 minutter).
Til kålsalaten skal man bruge hakkede ristede mandler, som man laver på en tør pande. Bland kålstrimlerne med dild, persille og purløg og pres herefter saften fra den halve citron henover. Bland herefter salt, peber, akaciehonning og soja rundt med kålen og de ristede mandler.
Til karry skyr skal man blande de hakkede krydderurter, sennep, karry, citron og skyr sammen. Smag til og tilsæt salt og peber. Stærkhed kan justeres ved at tilføje mere sennep og den kan også sagtens tåle mere karry.
Det gode ved denne opskrift er, at både kålen og skyrdressingen er noget, som man kan spise til mange andre måltider og de er helt klart blevet favoritter her.
Hold da op nogle lækre opskrifter du byder på, de skal bestemt afprøves! Uhm jeg er vild med boller i karry! I øvrigt kan jeg fortælle at Skyr er blevet en fast bestandel i vores køleskab siden du sidst var her ;0)
vh Karina