Crispy Grønkålssalat

Sundere boller med revet gulerod

Skærmbillede 2015-02-17 kl. 19.53.24

 

Hvad er bedre end friskbagte boller? Jeg elsker boller og jeg elsker at bage, og det er endnu bedre når man finder sunde alternativer til det ellers usunde hvide brød. Denne opskrift bruger jeg ofte, da den er hurtig at lave og bollerne er hurtigt færdige og klar til at nyde.

Til ca. 10-12 stk:
1 pakke gær af 50 gram
2 dl mælk (gerne skummet)
2 dl lunket vand
Olie, smagsneutral, som f.eks. rapsolie (bare en smule)
2 revet gulerødder (mere eller mindre efter smag og behag)
Diverse kerner: hørfrø, græskarkerner, solsikkekerner.
1 tsk. salt
3 dl. fuldkornsmel (jeg bruger det jeg har i skabet, men som regel er det rugmel)
Hvedemel

Den kolde mælk og det lunke vand blandes får at opnå en lun temperatur, som man kan opløse gæren i. Herefter tilsættes olie, salt, kerner, gulerødder og fuldkornsmelet. Rør det sammen og tilsæt derefter hvedemel en smule af gangen til dejen er til at ælte, det er dog vigtigt at den stadig er en smule klistret at ælte. Form bollerne og lad dem hæve i 30 minutter. Når de er færdighævet pensles de med æg og pyntes med kerner (på billedet er det solsikkekerner). Bollerne skal bages i en kold ovn, så den tændes på 200 grader når bollerne sættes ind. De skal bage i 20-25 minutter.

Når de er kølet af er de lækre med en smule smør og et stykke ost 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crispy Grønkålssalat