Tip: Kål som tortilla

klassisk kagedej

image1-4

Det er jo påskeferie og eftersom vejret viser sig fra sin værste side (ja ja solen var lige heldig at kigge frem da jeg tog billedet) har jeg primært kun bevæget mig udendøre, når jeg skulle ned i fitness. Ellers har den stået på True Detective, som virkelig kan anbefales! Nå, men når man hygger med serier og det regner uden for ligger det op til, at man skal have et eller andet godt ;). Jeg har dog besluttet mig for, at i april skal jeg give den en skalle i forhold til at komme i den form jeg ønsker, hvilket betyder ingen slinger i valsen!

Derfor ville jeg lige dele denne klassiske kagedej, som vel og mærket er et sundt alternativ. Det er en grundopskrift, som kan piftes op med lige præcis den smagsvariant man har lyst til, når man vil bage. Med denne klassiske kagedej er man bare sikker på, at man undgår hvedemel, sukker, smør, gær osv. Altså er det en god grundopskrift at bruge, når man ønsker at lave en kage som er sundere end en almindelig kage. Idag lavede jeg den med revet æble og kanel, hvilket smagte virkelig lækkert! Man kan putte alt man har lyst til i dejen og dermed lave sin egen variant, som kan blive en personlig favorit, når man skal bage.

Grundlæggende dej: 
(giver 8 muffins, så lav dobbelt omgang til kage)
2 æg
2 modne bananer
1 spsk smagsneutral olie
1 dl havregryn
en smule honning
evt. lidt salt
1 tsk bagepulver

Fremgangsmåde:
Del æggene op i hvider og æggeblomme, sådan at du har hvider i én skål og blommer i en anden. Pisk derefter hviderne stive. Banan og æggeblommer skal blendes sammen så det bliver helt glat uden klumper (næsten), så tilsættes bagepulver og olie + honning.

Nu har man ligesom ‘basen’ til kagen og det man ønsker at putte i skal tilsættes ægge/banan-massen!

I min version var det følgende:
2 tsk kanel
en håndfuld hakkede mandler
et revet æble, hvor jeg havde presset vandet fra

Nu skal ‘kagemassen’ vendes forsigtigt i de piskede hvider,
jo mere forsigtigt du gør det jo luftigere bliver resultatet.
Bages ved 200 grader i cirka 15-20 minutter.

Jeg skal helt sikkert lave en variant med blåbær og mørk chokolade! 🙂

Go’ bagelyst.

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tip: Kål som tortilla