kyllingdelle med blomkålssalat

chili con carne

phonto-4

Jeg har i løbet af de sidste par dage modtaget et par henvendelser på opskrifter med mere kød/oksekød. Det er åbenbart ikke alle, som er så vilde med kylling i lange baner som mig.
Med dét i baghovedet, under dagens indkøb til den kommende uge plus aftensmaden idag, faldt valget til aftenens måltid på en gammel klassiker nemlig chili con carne. Det er en af mine favoritspiser, men jeg har ikke fået det i lang tid. Det skyldes mest af alt, at det ikke er specielt sundt det tilbehør, som man normalt vælger til retten. Jeg var dog heldig, at jeg havde en spidskålsrest liggende i køleskabet, som skulle spises, og derfor valgte jeg at skære resterne ud i strimler, så det kunne fungere som tilbehør. Men… Da chili con carne uden ris er lidt som video uden pizza, kogte jeg en smule ris. Jeg har jo trods alt en kæreste der gerne vil have ris 🙂 Jeg kunne dog ikke stå for fristelsen til selv at komme lidt på tallerknen, da vi skulle til at spise, men det skal der også være plads til en sjælden gang 🙂
Denne udgave af chili con carne er inspireret af en opskrift af Christian Bitz, men jeg har selvfølgelig rettet den til med det jeg lige syntes. Den er virkelig lækker og stærk på den der helt rigtige måde, så den er værd at prøve, selvom ingredienslisten måske skræmmer nogle. Men giv den en chance – den er det værd!

Fremgangsmåde
500 gram oksekød (3-7% fedt)
1 finthakket løg
2 fed finthakket hvidløg
1 hel frisk chili
2 gulerødder
1 rød peber
1 dåse bønner i chili
1 dåse hakket tomater
1 god stor tsk stødt chilipulver
2 tsk chiliflager
2 dl mørk øl
50 gram mørk chokolade
Salt & Peber

Start med at varm gryden op med olie og når den er varm tilføjes chilipulver og chiliflager. Det skal lige brunes/steges lidt af for at fremhæve smagen. Herefter tilsættes løg, hvidløg og frisk chili, og der røres godt rundt. Når løgene er blevet gennemsigtige tilsættes oksekød. Når det er mere eller mindre brunet tilsættes chilibønner og hakket tomat. Røres godt rundt til en ensartet masse. Tilsæt herefter finthakkede gulerødder og rød peber. Lad det stå lidt imens chokoladen hakkes ud i mindre stykker. Tilsæt herefter chokolade og mørk øl og rør godt rundt igen. Retten SKAL simre i min. 20 minutter, så alkoholen kan fordampe og så chokoladens og øllens smag kommer godt ud i retten. Jeg jævnede saucen, fordi jeg godt kan lide når den er fast/tyk, så den hænger fast på risene.

Velbekomme 🙂

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

kyllingdelle med blomkålssalat