Skøn skyr

Ovnbagt marineret kylling med tilbehør

image1-3

Det er for det meste kylling, som jeg har i min fryser, når jeg står om morgenen og tager kød op til aftensmaden. Det er nok mest fordi jeg ikke rigtigt spiser svinekød. Og ellers har jeg kun hakket oksekød. Men i hvertfald er jeg også rigtig glad for kylling. Dog er jeg tit i vildrede over hvad jeg skal lave med det. Jeg mangler tit opskrifter, som er nemme at lave og som smager af noget. Kylling er jo ikke det mest spændende at spise i sig selv. Her til aften måtte aftensmaden gerne være nem og hurtig at lave, da overskuddet til at lave mad ikke rigtigt var der. Men trods de ‘få’ og simple ingredienser blev det alligevel et ret lækkert måltid, så jeg tænkte at jeg ville dele det med andre. Hvis man lige står og mangler inspiration til hvad man kan gøre med kyllingbrysterne.

Soja-karry marinade: 
Bland ca. 1 dl soja sammen med den ønskede mængde karry (jeg brugte cirka 2 spsk)
Rør det sammen og tilføj sesamfrø. Smør kyllingbrysterne ind i marinaden og lyn-steg dem på panden, så de lige er brunet på begge sider og sæt dem herefter ind i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.

Kålsalat
Egentligt er der ikke så mange grænser for hvad der kan bruges her, da jeg synes det meste går til kål.
Men i denne version er der fintsnittet rød, grøn og gul peberfrugt og fintsnittet spidskål.
For at gøre det en tand mere spændende blandende jeg salaten med en marinade af soja og en god klat honning rørt sammen.
Det hele blandes sammen og det er godt, hvis det kan stå og trække imens resten bliver færdig.

Persillerodfritter
Skræl den ønskede mængde persillerødder (jeg brugte ca. 3 store til 2 pers.).
Skær dem ud i strimler, jo tyndere jo bedre, så bliver de sprøde og ligner pommes frites 😉
Bland olie sammen med salt, peber og paprika eller andet krydderi og vend persillerodsfritterne rundt i.  Bages i ovnen i ca. 15 minutter ved 200-250 grader. Det ligner herre meget pommes frites, og de er også lidt fedtede så man føler næsten man spiser en halv ørn i rede! 😀 Det er fantastisk med grøntsager i forklædning, så er det nemt at spise sundt.


Skyrdressing
Jeg blandede skyr med lidt creme fraiche og de friske urter jeg lige havde i køkkenet som idag var persille og purløg samt en smule finthakket forårsløg (det grønne).

Jeg gjorde det sådan, at jeg startede med at putte kyllingen ind i ovnen og da den næsten havde fået 15 minutter satte jeg persillerodsfritterne ind på en bageplade og placerede den øverst i ovnen og derefter skruede jeg op til 250 grader.
Jeg tog kyllingen ud lidt før persillerodfritterne var færdige.

Velbekomme 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skøn skyr